Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

mlm belastingvrij

  • Christo van Gennep

    Geachte mlm-er,

    Al op 24 december 2004 is er een arrest gewezen waaruit blijkt dat zelfstandig distributeurs van een mlm organisatie die zich bezig houden met het bouwen van een organisatie van zelfstandig distributeurs ( en daar gaat het om bij mlm ) niet onderworpen zijn aan de heffing van de inkomstenbelasting. Het blijkt in de praktijk dat menigeen hier nog geen kennis van heeft.

    Voor de toekomst geldt dat inkomsten niet meer opgegeven hoeven te worden. Reeds ingediende maar nog niet definitief afgehandelde aangiften kunnen worden gekorrigeerd. Voor definitief geregelde aangiften kan een ambtshalve verzoek om vermindering worden ingediend voor ( veelal ) een periode van 7 jaar.

    Ik verwijs ook naar mijn artikel in het Financiële Dagblad van 4 februari 2010.

    Mocht u inlichten willen neem dan contact op met:

    Christo van Gennep

    christo.vangennep@cms-dsb.com

    Tel: 030 - 21 21 468

  • Maarschalk

    En dat noemt zich jurist.

    Mlm inkomsten zijn niet belastingvrij, maar vallen in box 3. Over het aangegroeide vermogen (als dat er al is, gezien de k verdiensten in mlm) moet dus belasting worden betaald.

  • mrtelecom

    Lulletje rozewater doet weer of hij er verstand van heeft. Je bent echt te zielig voor woorden, schalkje

  • Maarschalk

    Gut, onze René is er ook weer bij. Inhoudelijke respons nul, maar wel zeer snel in het reageren. Ga zo door René. Jouw voorbeeld zal vast veel anderen inspireren om ook in de mlm te stappen.

    Euphony was het toch?

    Wanneer gaan ze nu eindelijk naar de beurs?

    Zijn ze al de hummer 1 in België? Of welk land dan ook?

    Ben jij al miljonair?

  • mrtelecom

    Ach, ik had gehoopt op wat origineels maar Maarschalk speelt zijn plaatje weer voor de zoveelste keer. Ach, dat is nu eenmaal het resultaat van de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg. We zullen er maar mee moeten leren leven.

  • Christo van Gennep

    Zoals geschreven zijn de INKOMSTEN niet belast voor de heffing van de inkomstenbelasting. Er is namelijuk geen bron van inkomen. De inkomsten als zodanig zijn dus NIET BELAST! Inkomsten vallen nooit in Box 3 maar hooguit in Box 1 of 2.

    Enig banksaldo valt in Box 3. Maar dat staat buiten enige discussie, althans voor degene die er verstand van hebben.

  • brokkel

    Even ter duidelijkheid. Alleen de provisie die verdient wordt uit de downline (het netwerk) is onbelast. Over de omzet uit verkoop moet gewoon omzetbelasting en inkomstenbelasting betaald worden.

  • mrtelecom

    Inkomsten uit persoonlijke verkoop die nodig is om te kwalificeren voor team inkomsten daarentegen is wel vrijgesteld.