Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Direct selling featured in Wall street journal

  • Maarschalk

    Alex van Breemen Schreef:

    ——————————————————-

    > Direct selling featured in Wall Street Journal!

    >

    >

    > Have fun!

    Je begint nogal sneu te worden Alex. Elk snippertje moet geplaatst worden?

    Dit is namelijk geen artikel van de Wall Street Journal, het is een betaalde advertentie bijlage, zoals de Telegraaf ze regelmatig heeft.

    Als dat al nieuws is, dat direct selling een eigen bijdrage betaalt in de WSJ, ja, dan moet het wel zeer goed gaan met de branche. Veel beter dan als het economisch zo'n interessant concept zou zijn dat de krant er zelf artikelen over schrijft.

  • Maarschalk

    Alex van Breemen Schreef:

    ——————————————————-

    > Direct selling featured in Wall Street Journal!

    >

    >

    > Have fun!

    Had je trouwens dit al gelezen?

    “Apparently our good friends at the Direct Selling News are responsible for producing the supplement”

    Ja wereldnieuws weer. Schokkend dat WSJ, een commerciële krant, een advertentiebijlage heeft.

  • Econometrist

    Alex, had jij al niet eens een keer een topic gestart “Energetix in de pers”, dat bij nader inzien bleek te gaan om de advertorials in de -hoofdzakelijk duitse- stories en privé's en dergelijke? Het heeft ons toen veel overtuigingskracht gekost om jou duidelijk te maken dat het helemaal niet zo heel bijzonder is dat een bedrijf adverteert, en dat het in de mlm zelfs in tegenspraak is met hun credo dat de verkopers de reclame maken en de bijbehorende budgetten opstrijken.

    Het zal je misschien rauw op je dak vallen, maar je hebt hier met niets anders te maken, als destijds. Weliswaar zit de bijlage bij de Wallstreet Journal, zeg maar de papieren variant van de amerikaanse versie van dat TV programma van Harry Mens, maar dan met een klein beetje meer reputatie, maar altijd nog een zwaar gesponsord instituut. En zoals sommige mensen in jouw verkoopbranche een harde plasser krijgen van wild-west verhalen over een op handen zijnde beursgang, en anderen te koop lopen met een op een gerenommeerde universiteit afgehuurd zaaltje waar een derde partij een verkooptrainingsverhaaltje komt afsteken, zijn er blijkbaar ook mensen die extatisch worden van een ingekochte advertentieruimte in een bekend blad. Dit zijn de tijden dat de tarieven zo ingezakt zijn dat zelfs de mlm-branche zich deze blijkbaar kan veroorloven. Op zich al een veeg teken.

    Maar heb je hem ook gelezen? En ben je er iets wijzer door geworden?

    En is het je ook opgevallen dat NIET ÉÉN artikel gaat over een mlm-er zoals jij? Het krantje staat vol met de gebruikelijke retoriek over hoe direct selling de wereld gaat veroveren, hoe goed de ondernemingen het wel niet doen en hoeveel hun aandelen wel niet gestegen zijn en veel advertenties waarbij je aan de ruimteverdeling kan zien welke bedrijven het meeste geld hebben bijgedragen. Amway heeft het meest betaald, die hebben de allerlaatste pagina beeldvullend gekregen.

    Echter, de mlm-ers die er zo trots mee weglopen komen in het hele verhaal niet aan bod. Dat die geen nagel verdienen om hun kont mee te kunnen krabben wordt zoals gebruikelijk eufemistisch genoemd als zijnde de meerderheid die het part-time doet. Uiteraard wel de heldenverhalen over de veelverdieners als de Paul Zane Pilzers, de Robert Kiyosaki's en noem de hele trits grootheden maar op die compleet binnenlopen op de mlm(-ers), maar nog NOOIT ook maar één artikel aan de man hebben gebracht zoals de mlm-ers zoals jij dat (proberen) te doen, anders dan hun eigen boeken, cursussen of seminars.

    Niet ÉÉN artikel in het krantje is van een Wallstreet correspondent, en niet één artikel gaat over een onderwerp waar ook jij direct of indirect voordeel van hebt. Deze hele bijlage gaat enkel en alleen over die mensen die blijkbaar goed geld verdienen over jouw rug. Daarom is het voor mij nou zo raadselachtig waaróm jij hier nou blijkbaar zo trots over bent.

    Kan je daar misschien iets over verduidelijken?

  • mrtelecom

    Toch grappig om die commentaren van iemand te lezen die zelf toegegeven heeft geen spatje handelsgeest te hebben. En die kuchjes hier en daar wijzen er op dat die lucht van die cassettebandjes toch niet goed is voor Ecoschalkje